IMG_0379.jpg

The real roadtrip begins – Utah & Colorado part 1

Det er mandag kveld lokal tid og vi sitter her på et motell i, som South Park crewet sier det, “a quiet little redneck mountain town” i Colorado. Skjønt, hvorvidt den er redneck kan vi ikke garantere ettersom vi foreløpig ikke har møtt allverdens til folk, men har man sett eller hørt noe på tv så er det jo som regel sant..? Her har vi kommet etter omlag 26 timer i bilen siste halvannet døgn så nå har bilen fått kjørt seg litt. Vi har vært innom Arizona, hatt en lengre tur i Utah og er nå altså i Cortez, Colorado (N 37 gr. 20.904’  W 108 gr. 34.704’  for de som skulle være interesserte i å finne oss på et kart). Vi befinner oss for øyeblikket 1916 meter over havet så temperaturen ute er nå (kl 2345) rett i underkant av 20 grader, men etter hva vi ser på værmeldingen er det fremdeles betraktelig mer enn hva dere kan skryte av der hjemme og da er det jo ikke gale. I tillegg er det jo, for å si det helt ærlig, greit å få kjølt seg litt ned av og til.. hehe..

IMG_0614 IMG_0613

Bilder tatt rett utenfor motellet vi tilbragte siste natt på i Cortez, Colorado

For å ta en recap på det som har hendt siden sist så har eliten blant reisefølget fortsatt turen ufortrødent mens halvparten ble igjen i Vegas av ukjente årsaker. Tiden vil vise om de fremdeles er der nå vi kommer tilbake om et partre dager for å ta en runde til med byliv og gambling etter å ha levd livet på veien et par dager, men de bekymringene tar vi når de kommer :)

Vi har, foruten å ha tilbakelagt mange manga mange mange mil langs amerikanske interstates, highways og andre slags asfalterte veier, de siste 36 timene besøkt ikke mindre enn tre nasjonalparker her borte og fått sett natur av en fullstendig annen type enn hva vi kan skilte med hjemme. Jeg skal ikke prøve å beskrive noe mer med ord akkurat her, men heller slenge inn en haug med bilder.

Zion nasjonalpark

Samtlige parker er veldig godt tilrettelagt for å være tilgjengelig for folket (som har penger til å komme inn eller årskort sånn som oss). Ved inngangen får man utdelt kart om man trenger det og der er oversikt over de ulike delene av parken man bør få med seg, både de som er direkte tilgjengelige med bil og der man må gå litt for å komme frem. Overraskende nok er det turer i parken som kan ta opptil flere timer, noe vi trodde var for mye for de fleste amerikanere, men det finnes tydeligvis mellomting mellom Lance Armstrong og de som var på hotellet vårt i Vegas.

IMG_0379 IMG_0380

Noget mer spektakulær natur enn Vegas kan skilte med, I would say :)

IMG_0388 IMG_0401  IMG_0409 IMG_0410

Og jammen fant vi en badeplass midt i nasjonalparken. Kjent mest av lokale virket det som. Her hadde nok en av Vegas-farerne funnet seg til rette gitt.. :-p

IMG_0402 IMG_0416 IMG_0415IMG_0420

Jippi! Dyreliv her også

Etter å ha tatt runden i parken stoppet vi innom på et lite sted på veien og fikk oss en burger. Faktisk den beste burgeren så langt under oppholdet. Stedet hadde veldig 60-70-tallspreg med jukebox (som riktignok inneholdt cder), sjakkrutete gulv og til og med signerte bilder av Olivia Newton John og andre helter/heltinner på veggene.

IMG_0424

En av de lokale cafeene i Hatch – burgerne her anbefales i høyeste grad

Bryce Canyon nasjonalpark

Det klare høydepunktet på nasjonalpark-turen så langt. Allerede ved første markerte utsiktspunkt ble vi og etter hva vi kunne se også samtlige andre der fullstendig overveldet av synet som møtte oss. Vi stod plutselig på kanten av en Canyon med utsikt over et sinnssvakt stort område med steinformasjoner.

IMG_0437 IMG_0432 IMG_0431

Flere steder langt kanten var utkikkspunkt som dette

Man kunne ta en sti ned i dalen/juvet/canyon’en, så det måtte vi selvsagt gjøre. Det var nok en 150 meter ned ihvertfall, så vi møtte på et par ganske slitne turister på tur opp.

IMG_0450IMG_0456

En ganske bratt stigning ned i canyon’en

IMG_0480 IMG_0460 IMG_0462 IMG_0474 IMG_0477

Bilder blir på ingen måte nok for å få opplevelsen av å vandre rundt der, men det er dessverre få andre valg just nå. Uansett vil jeg definitivt anbefale et besøk innom nasjonalparken for de som måtte befinne seg noenlunde i området her.

Etter å ha tatt runden i dalen kjørte vi videre innover, solen var etterhvert på vei ned og dyrene i parken kom etterhvert frem. Det var i stor grad hjort/dådyr-aktige vesner og de virket å være vant til biler som kjørte forbi, for de viste ikke antydning til å være redde. Dessverre hadde vi ikke lys nok til å få tatt bilder av dem.. Det var mørkt da vi kom frem til det siste platået, så da var det eksperimentering på høyt plan med lukketider og slikt på mitt overraskende praktiske kompakt-aktige kamera. Under ser dere resultatene:

IMG_0520 IMG_0505 IMG_0509 IMG_0510 IMG_0518

Ettersom kameraet mitt har visst begrensninger ble det mest trær i månelys, men jeg klarte å snike meg med på bildet nederst

…Fortsetter i nytt blogginnlegg da nettet knakk sammen med alt i en post  :)

Share