Ha Long Bay – Bungalowen

Dag nummer to i bukten der drager søker tilflukt startet allerede tidlig på morgenen med frokost klokken 07:30. Både nordmenn, irer og engelskmenn var i (bortimot) upåklagelig form og klare for hva enn dagen måtte bringe. Da frokosten var omtrent halvveis unnagjort bar det avgårde i uviss himmelretning, men i alle fall mot en slags perlefarm som var dagens første stopp. Kanskje ikke allverdens interessant, men litt må man jo ofre og dessuten var det en god anledning til å se mer av det særegne landskapet mens skipet navigerte seg fremover.

IMG_5621IMG_5627

Vel fremme fikk de øye på de et mini-eksempel på en flytende landsby med store skilt om at her var det perler å få. Tankene om at dette var et nytt forsøk på å selge varer til turister ble ytterligere forsterket da de kom av og oppdaget at det var fullstendig fravær på noe organisert program. Man gikk bare der blant perler og planeter, kikket seg litt rundt og prøvde å virke interessert i den knappe timen det hele varte før lettbåten begynte å vise tegn på at de kunne bli fraktet tilbake. Siste post før man kom seg gjennom var selgsagt butikken der perlekjeder++ kunne kjøpes til en ikke helt billig penge, men sedlene ble for de aller flestes del spart til noe helt annet.

IMG_5633IMG_5642IMG_5651IMG_5654IMG_5657IMG_5661IMG_5643

Tilbake på båten seilte de videre til dagens andre aktivitet, sykling, og den grå morgenen utviklet seg til en regnfull dag etterhvert som minuttene gikk. Reiseleder tenkte et øyeblikk på å finne frem regntøyet som han hadde liggende klart i sekken, men siden temperaturen fremdeles var opp mot 30 grader landet han på at det kom til å bli i overkant klamt og bestemte seg (som de andre) heller for å ta duskregnet som en velkommen avkjøling. Innen de hadde kommet seg til land og fått tak i syklene hadde det også sluttet å regne så noe bergensvær kan man ikke akkurat si at det var.

IMG_5676

Av en eller annen grunn ser det ut til at damesykler med korg frempå blir høyt skattet i Vietnam da de var de første som ble presentert til turistene men beskjeden som Skribenten er slapp han såpass mange foran seg i køen til syklene at han sammen med den engelske Will ble stående igjen med en mountainbike istedenfor. Den var uten kurv men med gir så han var ikke direkte misfornøyd med resultatet idet de rullet bortover den smale asfaltveien uten helt å vite hvor de var på vei.

Underveis var de mer eller mindre overlatt til seg selv dels på grunn av en guide som ikke var veldig ivrig etter å hverken snakke eller ta noen slags ledelse og tildels fordi de valgte å holde sitt eget tempo og myse rundt på alt som var å se langs veien enten det var geiter, båter eller fjell, daler og sjø. Unntaket var selvsagt når de kom til veikryss og ikke helt hadde 100% kontroll på hvor de skulle hen, da kom guiden heseblesende etter og pekte dem i riktig retning.

IMG_5677IMG_5689IMG_5688
_IGP8378IMG_5694IMG_5693IMG_5702IMG_5697

Målet for sykkelturen var en liten landsby som lå litt i ingenmannsland, 6 kilometer unna kaien og uten noen skikkelig bilvei som innfartsåre, og derfra skulle de ta en tur til fots rundt i “jungelen” for å se mer av hva Vietnam hadde å by på. Etter en halvtimes tid på sykkelsetet i trykkende varme var en pause på den lokale cafeen en velkommen anledning til å få i seg noe væske så reisefølget som nå talte opp mot tyve personer ble sittende der i rundt 20 minutter før de ruslet videre inn i jungelen.

For verdensvante turister som tidligere har fartet rundt i Amazonas var ikke den vietnamesiske lokaljungelen den helt store opplevelsen og det ble ikke så mye bedre av at guiden var mer interessert i helt andre ting enn å fortelle turistene om hva de kunne se, hvorfor man gikk her og slike ting. Store deler av turen var det istedenfor nordmennene som ledet an og kikket rundt seg for å se hva de kunne se av ville dyr. Utbyttet var begrenset til en frosk og en krabbe som hadde forvillet seg langt inn på land så de helt store opplevelsene bød ikke turen på, men de fikk i alle fall sett enda en ny grotte litt oppe i en av fjellsidene på øyen og fikk fortalt deler av en historie om at soldater også hadde gjemt seg her på 60-70-tallet.

IMG_5703IMG_5707IMG_5706_IGP8401_IGP8406_IGP8399
_IGP8438

Tilbake fra jungelen og etter en ny drikkepause i skyggen med lettere beblåsning fra de par viftene som var festet i taket på uterestauranten satte de seg på syklene igjen og tok retning mot båten som nå skulle frakte dem til bungalowene på en annen av øyene i området der de skulle tilbringe kommende natt. Den vel timeslange båtturen ble brukt til å ta enda litt flere bilder. Først av øyer, båter og vann som passerte og siden, etter at de fikk øye på stranden, bungalowene og bryggen klarte de ikke la være å ta noen bilder av det også siden det så absolutt så ut som et levelig sted der de gjerne skulle ha tilbragt enda mer tid.

De kom seg i land via en lang brygge som lettbåten la til og ble guidet til restaurantområdet på øyen som sammen med alt det andre lå et steinkast fra stranden. Etter at sekkene var plassert på et av bordene i nærheten satte folk seg ned og fikk litt å drikke mens guidene prøvde å finne ut hvilke rom man skulle inn på. Nordmennene viste seg igjen å være heldige med tildelingen eller eventuelt var det tildels basert på hvor mye en hadde betalt for turen ettersom man gjennom litt samtaler med de andre hadde fått vite at den norske delegasjonen hadde lagt ut noen hundre tusen mer av den lokale valutaen enn de to britene som var med på turen. De fikk tildelt en bungalow som lå helt i vannkanten med en stor veranda rett utenfor mens andre måtte ta til takke med å bo hele 20 meter unna stranden Smile

IMG_5722IMG_5725IMG_5738IMG_5784IMG_5777IMG_5778

Da lunsjen var inntatt og de hadde kommet seg litt på plass og begynt å forstå hvilket paradis det var de hadde kommet til fikk man anledning til å ta et lite besøk til Monkey Island og kanskje, men bare kanskje, se noen aper og ellers nyte livet på en strand som fantes der eller eventuelt bare slappe av på øyen der de allerede var. Den Arbeidsledige, alltid klar for nye eventyr kastet seg med på turen mens de to andre ble igjen fornøyde med det de allerede hadde sett og opplevd den dagen (eventuelt mer enn happy med å være der de nå var og tvilende på om noe annet kunne bli bedre).

IMG_5743IMG_5750

Resten av dagen ble brukt til bading, avslapping på strand eller veranda, kajakkpadling og i tillegg litt mat, prat med de andre som var med på turen, rett og slett på å nyte livet. Middagen ble servert rundt klokken syv og bestod av varierte typer grillet mat og god drikke og den nordeuropeiske delegasjonen benyttet anledningen til å bryte litt opp i den vietnamesiske tradisjonen med å kun operere med femmannsbord der de kjørte på med ekstra stoler slik at både nordmenn, briter, irer og tyskere fikk plass ved samme bord og kunne sosialisere seg videre.

IMG_5770IMG_5772IMG_5774

Etter middag var det enda altfor tidlig til å avslutte kvelden sånn helt uten videre så de fortsatte der de slapp kvelden før med litt leik inkludert drikke. I tillegg til gårsdagens deltakere hadde de fått med seg en tysk delegasjon og et innslag fra Portugal som var mer enn klare for å vise at også de hadde kunsten inne. Tyskerne kunne i tillegg bidra med kulturskatten ‘Kommando Bimbele’ (med forbehold om stavefeil) til stor begeistring og etterhvert også forståelse fra de øvrige. Nå skal det samtidig sies at den tyske herremannen fikk lide litt under Ring of Fire så de to måtte etterhvert takke for seg mens resten holdt det gående i enda en stund til (heller ikke denne kvelden kom de unna litt bemerkninger fra australiere i en litt mindre livat alder) før de kalte det en aften da klokken begynte å nærme seg halv to, sent nok tatt i betraktning at de skulle opp og ut allerede ved syvtiden neste morgen.

Share

3 thoughts on “Ha Long Bay – Bungalowen”

  1. Vil bare forsikre alle om at jeg ikke falt på det bildet der vi går over tømmerstokkene. Man har selvsagt balansen i orden! Jeg bare poserer for fotografen :-D

    Strålende skrevet som alltid Warrior! Litt kjipt å sitte hjemme i 10 grader og regn når man leser om den fantastiske turen vi hadde til Halong Bay, men men. C’est la vie!

    1. Hehe.. Jau, takker for det! Vurderte å ta med Warrior-navnet men fryktet det kunne virke litt i overkant sjølvdiggande. Da er det bra noen andre tar ansvar og nevner det i kommentarfeltet slik at det er dokumentert for evigheten :-p

  2. Utrolig stilig med de fjellene i vannet! Litt av et sted aa bo – ihvertfall for en liten stund! ;)

Comments are closed.