Taman Negara–Perhentian, An expected journey part II

Dagen før avreise fra Taman Negara hadde Reisefølget etter en av sine elvekrysninger tatt turen innom et av de lokale reisebyråene og kjøpt hver sin billett til en organisert minibusstur til nærmeste by før Perhentian Island. Når vi skriver “minibusstur” kan vi samtidig gjøre oppmerksom på at det var bussen og på ingen måte turen som var “mini” i dette tilfellet. De skulle nemlig sitte i minibussen i bortimot åtte timer denne dagen i henhold til plan.

Det var kanskje ikke dette partiet noen i reisefølget gledet seg aller mest til, men uten noen andre reelle alternativer til transporten utover taxi (liten versjon) til 800RM per bil som da ville bli ca 14 ganger mer enn minibussbillettene kostet landet de likevel på at minibuss var det beste alternativet.

Taman Negara - Perhentian 001Taman Negara - Perhentian 002

Stort mer enn frokost og utsjekk var det ikke tid til før de fant seg en båt og minibussen hentet dem presis 0830 på den andre siden. De håpet i det lengste å være de eneste som skulle ta turen denne dagen, men allerede før de hadde forlatt landsbyen og etter tre nye stopp var minibussen fylt opp med 12 passasjerer i tillegg til de to “ansatte” (hvorav en kjørte bilen), deriblant de to som hadde tatt turen til grottene dagen før og viste seg å være tsjekkere etter litt prat underveis på turen.

Taman Negara - Perhentian 016Taman Negara - Perhentian 019Taman Negara - Perhentian 022Taman Negara - Perhentian 024

Underveis drev folk stort sett på med sitt. Noen “sov” med musikk på ørene (så langt det er mulig med en snittfart på 110 og en relativt ujevn vei som gjør at du jevnlig våkner opp på full fart opp i taket eller inn i setet foran når bilen bremser opp) mens andre holdt seg våken og kikket fremover på veien med angst i blikket og hender klamret fast i setet foran hver gang sjåføren fant det for godt å kjøre fordi like før en bakketopp.

Ve halvveis ble det tid til en pause og etterhvert klarte de  11 reisende å finne ut at dette var matstoppet på turen i tillegg til at samtlige her skulle bytte minibuss alt etter hvilken destinasjon man skulle til.

Taman Negara - Perhentian 039Taman Negara - Perhentian 040Taman Negara - Perhentian 038

Reisefølget ble da flyttet over i en mindre buss men da med kun to andre passasjerer som etter noen kilometer viste seg å være et nederlandsk/østerriksk par på bryllupsreise. Den feminine og østerrikske delen av paret hadde vært i intet mindre enn alle land i sørøst-Asia utenom Sør-Korea (om man ikke hørte feil) så det var nok av historier å få høre og fortelle.

Taman Negara - Perhentian 048Taman Negara - Perhentian 049Taman Negara - Perhentian 051Taman Negara - Perhentian 057

Klokken tre minutter på halv fem om ettermiddagen, en drøy halvtime før siste båt til Perhentian ifølge rykter forlater kaien i byen man bare nesten husker navnet på, kunne endelig Reisefølget stige ut av minibussen for aldri mer å returnere til den. På veien hadde de fått dagens mest verdifulle tips, at det var muligheter for å fly tilbake til KL fremfor en ny minibuss-tur og det tipset tenkte de for alt i verden å følge opp på, både fordi det var en betydelig mer effektig og behagelig måte og reise på, men også fordi prisen skulle være langt fra avskrekkende.

Taman Negara - Perhentian 058Taman Negara - Perhentian 059

De fant frem til reisebyrået som også eide det resort-aktige stedet de nå skulle tilbringe en uke på og etter at papirene var ordnet og beløpet betalt ble de fulgt ned til havnen der båten om kort tid skulle forlate ta dem med den siste delen av reisen.

Taman Negara - Perhentian 062Taman Negara - Perhentian 063

Etter en drøy halvtime i båten fikk de se de første spor av det paradiset de nå var på vei til og det var ingen som angret noe videre på at de hadde valgt å ta et såpass langt opphold akkurat her, selv om øyen de skulle til hverken hadde minibanker, skikkelige butikker eller mobildekning.

Ett stopp senere og de var fremme ved New Cocohut Chalet der reisefølget steg av båten og ned på hvite strender omgitt av krystallklart vann (og en del turister). Da nøkler var mottatt og de ble vist til hyttene de skulle tilbringe den neste uken i ble bagasje umiddebart pælmet på gulvet før de gikk tilbake til stranden og restauranten for å få seg noe mat og endelig få nytt litt skikkelig feriefølelse med strand, sjø og absolutt ingen planer.

Taman Negara - Perhentian 071Taman Negara - Perhentian 074Taman Negara - Perhentian 077

Der ble de stort sett værende resten av kvelden, kun avbrutt av en tur i vannet nu og da og når de i tillegg endelig hadde en mulighet til å komme seg på nett etter fem dager uten så mye som en antydning til nettforbindelse var det en nesten, men bare nesten like positiv faktor ved å være akkurat her de var.

Taman Negara - Perhentian 080Taman Negara - Perhentian 081Taman Negara - Perhentian 085

Share