Heading back to KL

Reisefølget hadde booket seg inn på båten med avgang klokken åtte denne morgenen da Perhentian skulle forlates til fordel for storbyliv og sakte men sikkert en offisiell avslutning av ferieturen. Det var ikke det at de på død og liv ville stå tidlig opp (spesielt ikke enkelte av dem), men med kun tre avganger daglig (0800, 1200 og 1600) var det mer fristende å komme seg avgårde før varmen ble for intens å reise i og slik at man slapp å ankomme Kuala Lumpur så altfor sent på kvelden.

Tidligere på reisen hadde de fått testet både tog, buss, taxi, båt og scootere så for denne reisen hadde de bestemt seg for å prøve noe helt nytt, fly! Det var nemlig muligheter for å ta fly fra Khota Baru som lå en liten times kjøretur fra der Perhentian-båten la til kai og like til Kuala Lumpur med flytid på under en time, noe som merkelig nok var mer fristende enn 5-6 timer på buss. AirAsia-billettene var booket og selv med gebyrer for bagasje, ekstra høyde på passasjerer og kredittkortavgifter var det slett ikke noe å si på summen.

Kuala Lumpur 001Kuala Lumpur 003

De tok et siste farvel med øyen før de klatret ombord i båten og satte seg på de fuktige setene mens båtføreren kjørte på det han kunne over det nesten helt blikkstille vannet. Bare et par ganger måtte det “bremses opp” litt for å unngå at passasjerer og/eller bagasje gikk overbord, men når redningsvester tross alt var utdelt til alle mann (og kvinner) hadde nok ingen liv gått tapt uansett.

Kuala Lumpur 005Kuala Lumpur 006

På kaien i Kuala Besut var det rikelig med taxisjåfører som ville ha pengene til de hvite turistene, men de gikk rutinert forbi de mest masete sjåførene og huket heller tak i en pirattaxi ved enden av terminalområdet. Han kjørte en av de klassiske Proton-bilene som lages halvstatlig i samarbeid med Toyota, men med ferrarri-ratt og et speedometer som viste at snittfarten på turen var omlag 150 km/t var det fort gjort å ta feil av hvilken type bil det egentlig var de satt i.

Kuala Lumpur 008

Reisefølget fikk tilbud om å få tatt en titt på en giga-buddha 20 minuter fra flyplassen siden de var ute i god tid til flyet, men de takket høflig nei og tok heller litt ekstra venting på flyplassen selv om det var litt skuffelse involvert siden de ikke fikk sjekket inn bagasjen før drøye halvannen time før avgang. Inne i avgangshallen var det forsåvidt heller ikke veldig mye spennende å ta seg til, men en tur og to innom SS Mart’en ble det i alle fall slik at våre helter kunne få fylt på litt snacks, iskaffe og brus siden lunsjen denne dagen hadde måttet vike fullstendig.

Kuala Lumpur 010Kuala Lumpur 011Kuala Lumpur 013Kuala Lumpur 015Kuala Lumpur 019Kuala Lumpur 021Kuala Lumpur 023Kuala Lumpur 024

Tre-fire kvarter senere, etter en take off + landing som AirAsia klarte på fortreffeligste vis, var de tilbake i ankomsthallen på KLIA, selv om dette strengt tatt var KLIA2, den helt nyeste terminalen flyplassen hadde å by på og som på enkelte områder så ut til å ikke være helt ferdig, eller i alle fall ikke fullt bemannet siden de både titt og ofte så skranker, småkontorer og annet som var innredet med både pulter og stoler men der alt fremdeles var pakket inn i plast.

Kuala Lumpur 027Kuala Lumpur 029Kuala Lumpur 034

Reisefølget ordnet seg denne gangen med en coupon-taxi med fastpris og forhåndsbetaling siden de tross alt var fire mann og ikke ville sitte så hinsides trangt i baksetet og etter å ha putret seg gjennom et ikke altfor rushtrafikkert gatebilde i utkantene av Kuala Lumpur stod de igjen utenfor Menara Seputeh, ble ønsket velkommen av landets hyggeligste hushjelp og tok denne gangen heisen opp i 14 etasje før de trådte inn i sitt nye hjem, en annen av Andys leiligheter i bygget.

Kuala Lumpur 035Kuala Lumpur 036Kuala Lumpur 038Kuala Lumpur 039Kuala Lumpur 040

Sulten hadde nå begynt å gnage på reisefølget, så etter en kjapp utpakking og romfordeling gikk de ut og bort til Mid Valley Megamall for en kjapp matbit i en av de mange restaurantene i food courten der. Valget falt på stedet Den arbeidsledige og Skribenten hadde testet under det forrige Kuala Lumpur-oppholdet og bar det fengende navnet Kung Fu Panda.

Kuala Lumpur 042Kuala Lumpur 045

Tilbake på hotellet ble det tid til avslapping før tre av fire ble i overkant rastløse så de begav seg ut i den Kuala Lumpurske natt for å se nærmere på Bukit Bintang-området der det ifølge rykter både var masser av butikker og turister. De oppdaget etter å ha prøvd å huke tak i en langs veien at det like ved Mid Valley Mega Mall var en offisiell taxiholdeplass og der var det plutselig meget lettere å ordne transport slik at de kort tid senere (etter den sedvanlige sirkelen av og på motorveier for å komme seg i riktig retning) stod utenfor det berømte Lot 10.

Kuala Lumpur 049Kuala Lumpur 052Kuala Lumpur 054Kuala Lumpur 058Kuala Lumpur 064Kuala Lumpur 066

Bistandsarbeiderens øyne er på linje med en sulteforet hauk når det gjelder spotting av Haagen Dazs-utsalg og ikke før hadde de betalt taxisjåføren så var han på pletten ved nærmeste “bod” og hadde bestilt sin etterlengtede milkshake (tror vi i alle fall at det er). De tre gikk deretter litt tilfeldig rundt i området og inn på et kjøpesenter her og der for å kartlegge litt før Den Store Handledagen de regnet med ville komme før avreise senere i uken.

Kuala Lumpur 067Kuala Lumpur 069Kuala Lumpur 075Kuala Lumpur 076Kuala Lumpur 077

Da de følte det hadde blitt nok kjøpesentre fullførte de en runde inne på Lot 10 og avsluttet med en nesten-starbucks-frappe på The Coffee Bean & Tea Leaf i et senter som ellers var stengt og folketomt før de gikk enda litt videre og tok seg et glass med nesten like kald og frisk drikke av annet slag langs restaurant-/bar-gaten med utsikt til Petronas Towers.

Med det følte de at de hadde fått nok ut av sin første halve dag i KL og huket tak i en taxi for å ta dem hjem til Seputeh for en god natts søvn.

Share