amazonasdayone012.jpg

Brasil 2010

Reisefølge:

Reiseleder – Daniel
Skribent – Vidar
Bistandsarbeideren – Idar

Special guest wedding:

Sindre og Melissa


Vis Reiseruten i et større kart

Brazil 2010 – The end…

Vidar : 29/07/2010 15:42 : Brasil 2010

Med bryllupet unnagjort var tiden med bistandsarbeideren over for denne gang. Allerede ganske tidlig neste morgen ble han plukket opp på hotellet av de nygifte samt den norske siden av familien + litt flere for en tur som skulle gå til de varme kildene noen timers kjøring unna. I det som for dramatikkens skyld kunne vært beskrevet som et tårevåt farvel men som i realiteten var et ganske lite høytidelig rituale med den sedvanlige handskakinga og et “takk for denne gang” forsvant han inn i soloppgangen..

Så da var det igjen kun den harde tur-kjerne med hr Reiseleder og mr Skribent på ærverdige Hotel Canadà. Men hva skulle man finne på en søndag i en relativt liten brasiliansk by (med tre ganger så mange innbyggere som Bergen)? En liten kikk på nyhetene gav oss svaret. Først var det innspurt i Tour de France der det ikke ble noen sensasjonell norsk grønn trøye. Deretter gikk vi rett på storkampen Sandefjord-Brann live-overført til 9 tommers skjerm på hotellrom i Brasil. Blir ikke bedre stemning enn det :)

brann1 Stor stemning på hotellrommet med brannkamp og chips :-p

 

more »

2 Comments »

The Brasilheiro Wedding

Vidar : 27/07/2010 23:19 : Brasil 2010

Det begynte, kanskje ikke uventet, som en helt vanlig dag for beboerne på Hotel Canadà ettersom det tross alt ikke var noen av dem som skulle smis i lenker. Nede til frokost, som i alle fall enkelte var, fikk man hilst på et par av de andre gjestene i gårsdagens “utdrikningslag” og bekreftet at man om ikke mer var i oppegående form. Det var i forkant avtalt at reisefølget skulle sitte på med brudens onkel til bryllupet med avreise noen minutter over to, så det var i og for seg ikke noe hastverk etter frokost.

Med væskebalanse sånn ca i henhold til anbefalingene da klokken slo kvart over to(?) og ulastelig antrukket i dress troppet man opp i resepsjonen i påvente av transporten. Nevnte onkel bodde også på hotellet så det var ingen fare for at han skulle kjøre til feil sted, men da klokken ble halv tre (en halv time til offisiell start på bryllupet) og vi fremdeles ikke hadde sett noe til ham begynte man jo å undre litt. Imidlertid husket vi de berømte ord: “Relaxa, e o Brasil”, så vi tok det ikke så altfor tungt.

Noen minutter senere dukket han også opp sammen med resten av gjengen som bodde på hotellet, men det var ikke snakk om å komme seg ut i bilen umiddelbart. Først skulle det prates i enda noen minutter uten at vi helt klarte å følge med i dialogen. Avgårde kom vi til slutt med tre nordmenn, en fetter og en onkel i ene bilen og resten av familien i bil nr 2. Vi hadde fått et inntrykk av at de visste hvor vi skulle, men da vi først kjørte motorveien ene veien for så å snu og kjøre tilbake igjen tre minutter senere og dette gjentok seg en 6-7 ganger begynte vi å ane litt uråd. “Heldigvis” er brasilianske menn som norske i den forstand at man først prøver å klare seg selv i noen timer før man kryper til korset og spør noen om veien, så dette holdt vel på i litt over en halvtime før vi plutselig så en innkjørsel med et brasiliansk og et norsk flagg. Da var det bråstopp, rygging tilbake før vi kjørte inn der.

wed3Store deler av den norske delegasjonen er samlet før bryllupet

more »

Leave a response »

Brasiliansk gjestfrihet, god mat/drikke + fotball = A Night To Remember!

Vidar : 25/07/2010 23:42 : Brasil 2010

Det var dagen før (bryllups-)dagen og gringo’ene våknet opp på Hotel Canada sånn omtrent i tide for frokost. Ute var temperaturen like under 30 grader og med sol fra skyfri himmel, så det var en helt okei vintermorgen i Ribeirao Preto. Dagen før hadde vi fått utlevet litt nyttig informasjon med tanke på hvor det lokale kjøpesenteret var ettersom reiseleder ankom Brasil uten noe anstendig bekledning sånn i bryllupsøyemed så han var på jakt etter en dress mens skribenten og bistandsarbeideren var noe mer åpen for inpulskjøp dersom noget interessant skulle dukke opp foran deres øyne.

hotell1 Hotellrom a’la Hotel Canada

Da alle var våkne nok til å kunne bevege seg ute blant folk uten å tiltrekke mer enn normal oppmerksomhet samt at kroppens lagre for koffein og malarone var fylt opp vandret følget ned i resepsjonen for å bestille en taxi til Novo Shopping, senteret som hadde blitt anbefalt av de som har greie på ting her nede. Litt engelsk virker det som de aller fleste i denne byen snakker og forstår så taxien ble bestilt via resepsjonen uten problemer. Da taxien dukket opp ble til og med resepsjonsdamen med utenfor og forklarte for sjåføren hvor det var vi skulle hen slik at det ikke skulle være noe rom for misforståelser.

more »

1 Comment »

From The Amazon to The Black Creek

Vidar : 24/07/2010 18:02 : Brasil 2010

go1go2

Pirajafiskerne putrer avgårde i småbåten mens nordmennene har rikelig av plass på “elvedamperen” i skikkelig Mississippi-stil

Så var dagen kommet for å returnere fra jungelen til mer siviliserte strøk. Ingen bombe at vi igjen våknet til sol og bortimot skyfri himmel og med et partre myggstikk som forhåpentligvis var fra den “snille” typen mygg. I området er det jo både malaria og dengue-feber som man helst skal holde seg unna, så mulighetene er der for et minne fra Amazonas som man gjerne vil være foruten. Etter frokosten kl 0800 og pakking av de relativt få tingene man hadde med gikk reisefølget ned på kaien hvor en liten båt ventet på de som skulle på piraja-fiske mens en gigantisk (i forhold) elvedamper-aktig båt ventet på tre nordmenn som skulle bli fraktet tilbake til Manaus.

   go5go3  go6

Litt av det vi kom forbi på vår vei mot Manaus

more »

Leave a response »

The Amazon part II – Anaconda, meet the Belgians

Vidar : 22/07/2010 21:14 : Brasil 2010, Reise

Etter en varm og fuktig natt (uten referanse til alkohol, men mer til prosent luftfuktighet) der enkelte stod for mer lyd enn andre våknet skribenten omtrent ved soloppgang og fant det like godt å komme seg opp og ut av køyen for å få tatt noen bilder idet regnskogen våknet. Fornuftig nok holdt han seg innenfor camp-området på sin vandring, men det var likevel litt å se. En samling med gribber i et tre, noen kanoer, insekter både her og der og etterhvert noen lokale arbeidere som antakelig dro innover mot Manaus for å hente litt forsyninger.

2 1

Morgonstund i Amazonas

more »

Leave a response »

The Amazon part I – Into the Amazon

Vidar : 22/07/2010 05:18 : Brasil 2010

Etter et glade og slacke dager på stranden/byen i Canoa Quebrada var tiden til slutt inne for vende ryggen til byen og ture videre mot innland, regnskog og nye opplevelser. Reiseleder med føtter fremdeles preget av en litt for lang vandring på stranden kombinert med et ikke-proporsjonalt forhold av sol og solkrem og skribenten som var mer preget av lokalbefolkningen.

pous1 Pousada’en skulle ubønnhørlig forlates

Men ferieplanen må holdes hellig, så flyplassen i Fortaleza måtte vi til uansett. Plan A var å få tak i samme taxisjåføren som på turen nedover siden han tross alt hadde gitt oss kortet sitt og virket higen på turen så skribenten med sin enorme språkkunnskap dro opp i resepsjonen og fikk kommunisert behovet for transport samt klokkeslett det var ønskelig å bli hentet. Litt senere kom resepsjonskvinden ned igjen, gikk mot leiligheten, tenkte seg litt om og kom antakelig frem til at det kunne ta litt tid å få sagt det hun skulle si og gikk videre ned og fikk med seg eieren opp så han kunne ta det på engelsk. Det viste seg at karen fra Fortaleza hadde økt prisen sin betaktelig, så da gikk vi heller for Pousada-eierens tilbud om å fikse oss taxi for 180 Reais.

more »

Leave a response »

Dagens bilde 20.7.2010

Reiseleder : 22/07/2010 04:56 : Brasil 2010

amazon day two evening 106

more »

Leave a response »

Dagens bilde 19.7.2010

Reiseleder : 22/07/2010 04:41 : Brasil 2010

amazonas day one 012

Leave a response »

Canoa Quebrada – Este é o lugar a ser!

Vidar : 17/07/2010 18:28 : Brasil 2010

Dag 3 i Canoa Quebrada og vi kan ikke akkurat si vi angrer på at det ble noen dager her. Skulle man oppsummert kort kunne man sagt: Strandliv og soveby på dagen, fest på kvelden og i helgene tar det helt av med folk, men vi velger å ta den litt lengre varianten.

For å starte med dagen idag så var dette dagen da hengekøyer ble hengt opp utenfor inngangsdøren til leilighetene her nede. Både skribent og reiseleder må tilstå det er første gang de har vært med på noe slikt, men et særs positivt tiltak og om noen måtte ha noe å si på servicen her på som eventuelt kan utsettes på pousada’en så er reisefølgets offisielle mening at dette veier opp for det. Det betyr imidlertid ikke at nevnte reisefølge har noe som helst å utsette på noe av det som er gjort for oss her nede. Snøgare tvert om. Folk er hyggelige som dagen er lang og man kommer lengre og lengre med Lonely Planet’s Brazillian Portuguese phrasebook/dictionary og Ultralingua – directly imported from Apple AppStore.

canohotel2 Atter en travel kveld i Canoa Quebrada ;-)

more »

1 Comment »

Dagens bilde 16.7.2010

Reiseleder : 16/07/2010 22:31 : Brasil 2010

2010-07-14 Canoa Quebrada Walk 087

Leave a response »
« Page 1, 2, 3 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>